Vi ønsker å bruke informasjonskapsler for å lære mer om hvordan nettstedet blir brukt. Dette er nærmere beskrevet i våre Personvernregler.

Akselerer din virksomhet!

Er du klar for akselerator?

Her får du svar på hva akseleratoren er og hva som skal til for å få bli med.

Torsdag 8. juni inviteres et knippe selskap til å pitche gode løsninger på samfunnsproblemer. Impact StartUp skal velge ut 10 selskap til akseleratoren. Slik vet du om ditt selskap er klar

For å søke om plass i akseleratoren må du gå inn på vår Studio-plattform, fylle ut informasjon og booke et møte med en forretningsutvikler. Da vil du få beskjed om du er aktuell for å søke. Dette bør du gjøre minst en uke før søknadsfristen 21. Mai.

Det fem måneder lange akseleratoren er til for oppstartsselskaper som løser samfunnsutfordringer. Gjennom programmet får du hjelp til å utvikle en bærekraftig forretningsmodell med strategier og verktøy for sosial - og miljømessig målstyring, finansiering og skalering. Selskaper fra hele Norge kan delta.

Dette får du i Impact StartUp:

 • FORRETNINGSUTVIKLING – Ukentlig skulder ved skulder bistand fra forretningsutvikler
 • KONSEPTUTVIKLING – Hands-on utvikling av virksomhetens hovedområder
 • KOMMERSIALISERING – utvikling av det kommersielle og sosiale potensialet
 • IMPACT MANAGEMENT – verktøy for måle og styre etter resultater
 • SYSTEMFORSTÅELSE – kjennskap og forståelse av offentlig sektor
 • NETTVERKSBYGGING – tilgang til nettverk innen entreprenørskap og samfunnsinnovasjon
 • INVESTOR- OG KUNDEKONTAKT – kobling mot finansieringspartnere og potensielle kunder

Hvis ditt selskap kommer gjennom nåløyet, så venter hardt arbeid, men det gir gode resultater. 80% av selskapene som har vært gjennom programmet, svarer at de har gjort store endringer på salgs- og markedsstrategi, dette ser vi også på at selskapene markant øker sin omsetning. - Marte Sootholtet, Leder av Impact Startup.

Uavhengig av de ulike behovene deltakerne har, gir Impact Startup hver bedrift en verktøykasse for å profesjonalisere alt fra forretningsutvikling, praktisk arbeid, kommersialisering, systemforståelse og nettverksbygging, til investor- og kundekontakt, så vel som finansiering.

Fem måneder – stor effekt

Programmet går over fem måneder. Erfaringene fra de tidligere programmene viser at deltakerne trengte de denne tiden for å kunne jobbe strategisk og skape mer strukturerte og målrettede virksomheter.

– Fem måneder høres kanskje lenge ut, men det tar tid å strukturere økonomi og salgsarbeid. I tillegg skal deltakerne jobbe med å dokumentere samfunnseffekt og mål både til kunder og samarbeidspartnere, understreker Marte.

Døråpner‍

Forretningsutviklerne i Impact Startup følger selskapene tett gjennom hele programmet, både på og mellom samlingene. De har selv relevant erfaring, både som gründere og med forretningsutvikling av ulike startups. Med noen av landets fremste samarbeidspartnerne innen social impact med på laget, er det å bli tatt opp Impact StartUp-programmet ikke bare et stort kvalitetsstempel i seg selv. Det er også en formidabel døråpner i den forstand at programmet gir tilgang til nettverk og finansieringsmuligheter skreddersydd for nettopp denne type selskap.

Impact StartUp var en unik mulighet til å gjøre flere nysgjerrige på vårt arbeid. Du får skreddersydd publikum og mulighet til å møte investorer som er interessert i ideen din. - Gamingkontakten, ImpactStartUp 2020

Hvem kan søke? ‍

Impact Startup-programmet er aktuelt for oppstartsselskaper som:

 • jobber med å løse et miljø - eller samfunnsproblem
 • ønsker at forretningsidéen skal være både samfunnsnyttig og lønnsom
 • er forbi idéfasen og har gjennomført noen salg
 • trenger å jobbe mer med forretningsmodellen
 • har et team som kan delta på samlinger og jobbe tett sammen med forretningsutvikler
 • dere er et team på 2 eller flere som jobber heltid med selskapet

Søkte bedriften din i fjor uten å komme gjennom nåløyet?  ‍

Å ikke få plass i forrige runde betyr ikke det at dere ikke er aktuelle ved årets opptak. Dere har vokst siden sist – kanskje er det nettopp nå tiden deres er kommet?

– Vi vet at mye kan skje med et oppstartselskap på ett år. Viktigst er det å kunne vise at det finnes kunder som er villige til å betale for løsningen eller produktet deres, sier Marte.

Slik velges bedriftene ‍

Etter søknadsfristen vurderes alle søknader som treffer kriteriene av et panel med representanter fra våre partnere.

– Sammen velger vi de selskapene som har størst kommersielt og impact potensial og som har et team vi har tro på. Det kan være nettopp dere, oppfordrer Marte.

Impact Startup er initiert av Ferd Sosiale Entreprenører og gjennomføres i Norge i samarbeid med flere filantropiske støttespillere. Impact Startup er samtidig en del av et nordisk partnerskap med Den Sociale Kapitalfond og Prosper.Få oppdateringer om workshops

Meld meg på nyhetsbrev!